Arnhems Schoolvoetbaltoernooi Editie 2022

Na 2 jaar gedwongen afwezigheid komt er dit jaar gelukkig weer een nieuwe editie van het schoolvoetbaltoernooi. Doordat de opstart pas op het laatste moment kon plaatsvinden en scholen soms ook nog een beetje huiverig voor hoe de afnemende Covid-19  besmettingslijn zich de komende periode zal ontwikkelen is het nog niet geheel duidelijk in welke vorm het toernooi qua aantal wedstrijddagen gegoten zal gaan worden. In ieder geval komen alle categorieën weer aan de beurt,. We beginnen weer zoals vanouds met de groepen 7 en 8. De eerste speelronde staat voor hun gepland voor woensdag 30 maart. Voor de meest actuele informatie kan je het beste even de website van het Sportbedrijf bezoeken. Schoolvoetbal editie 2022: Gelukkig, we mogen weer.

Arnhems Schoolvoetbaltoernooi (Algemeen)

 

De Arnhemse Voetbalfederatie organiseert jaarlijks samen met de Arnhemse voetbalverenigingen en de Afdeling Schoolsport van Sportbedrijf Arnhem het schoolvoetbaltoernooi voor het reguliere basisonderwijs en middelbaar speciaal onderwijs.

Het basisonderwijs kent een splitsing in

  • een toernooi voor (jongens en meisjes) groep 7 en 8 
  • een toernooi voor de groepen  3 t/m 6.
  • een toernooi voor het Speciaal Onderwijs

 

Het toernooi voor groep 7 en 8 kent 3 opeenvolgende rondes waar zowel bij de jongens als bij de meisjes een winnaar voor Arnhem Noord en een winnaar voor Arnhem Zuid uit voortkomen. Als kers op de taart worden er vervolgens in samenwerking met en op het trainingscentrum van de BVO Vitesse de finales Noord tegen Zuid gespeeld waar de uiteindelijke overall kampioenen voor Arnhem uit voortkomen.

 

Het toernooi voor de groepen 3 t/m 6 kent slechts 1 speelronde en is meer gespitst op het kinderen op een leuke manier kennis te laten maken met c.q. te enthousiasmeren voor voetbal.

 

Het toernooi voor het speciaal onderwijs kent 1 wedstrijddag, is regionaal georiënteerd en kent in Uniek Sporten en Stichting Special Heroes 2 extra organisatoren die de contacten richting de scholen onderhouden.

 

Voor alle 3 de toernooien geldt dat Fair Play hoog in het vaandel staat. Elke speeldag worden er klassementen bijgehouden en Fair Play prijzen uitgereikt. Aan het einde van alle speeldagen voor het basisonderwijs wordt er zowel voor Arnhem Noord als Arnhem Zuid een overall winnaar bekendgemaakt die vervolgens een door hoofdsponsor Albert Heijn beschikbaar gestelde prijs ontvangen.